Menu

Јасин Љама победник на 49. издание на „Златен Гонг“

Јасин Љама победник на 49. издание на „Златен Гонг“

Боксерот на Чаир од Скопје и репрезентативец на Македнија, Јасин Љама, е прогласен за  победник на 49. издание на „Златниот Гонг“ , откако во финалето со ТКО во втората рунда славеше против Романецот Норберт.

Љама делуваше сигурно и сосема залсужено дојде до престижното признание на меѓунарниот турнир кој е еден од најстарите во Европа и се одржува од 1969 година.