Menu

Боксерската федерација додели опрема на сите активни клубови во Македонија

Боксерската федерација додели опрема на сите активни клубови во Македонија

Во време на криза и пандемија, Боксерската федерација на Македонија, додели опрема на 27 активни клубови, членки на федерацијата.

БФМ се грижи за развојот на боксот во државата, со цел унапредување на боксерскиот спорт, на активните клубови им додели спортска опрема за тренинг.

Опремата се состои од вреќи, ракавици за тренинг, суспензори, заштитни гуми за заби, ластици и јажиња за вежбање, средство за дезинфекција…

Клубови кои добија опрема од БФМ:

БК АПЕРКАТ, БК УНИВЕРЗАЛЦИ, БК ЧАИР, БК ТЕРНИПЕ, БК ШКУПИ, БК ЈОРДАН МИЈАЛКОВ, БК ЦЕНТАР, БК 10-60, БК НОКАУТ, БК БАРГАЛА, БК ПИНК ПАНТЕР ТИМ, БК ФАМ. ДЕМИРОВИ, БК БОРЕЦ, БК АС, БК ПЕЛИСТЕР 2007, БК АЛЕКСО ОГНЕНОВСКИ, БК СИНДИ, БК ШКЕНДИЈА НО ЛИМИТ, БК ШКЕНДИЈА БОКС, БК ФАЈТЕР ИЛЕРИ, БК КУМАНОВО 84, БК ВОЛВС АРЕНА, БК ГОЛДЕН ФИСТ, БК ИЛИНДЕН, БК ЧИГРА БОКС, ТИГАР МБМ И БК МЕДИТЕРАН .