Menu

ФОТО: Ардијан Аземи го доби медалот во друштво на претседателот на федерацијата Примислав Димовски

ФОТО: Ардијан Аземи го доби медалот во друштво на претседателот на федерацијата Примислав Димовски

Ардијан Аземи се закити со бронзен медал на Европското првенство во Будва, на церемонијата на доделување на медалите гостин беше и претседателот на федерацијата,  г-дин Примислав Димовски.

Македонија преку Ардијан Аземи обезбеди прв медал на европските првенства по 1995 година, последен пат  медал на континеталниот младиски шампионат освои Примислав Димовски во Турција.