Menu

ФОТО: ЕУБЦ со честитка повод успехот на Ардијан Аземи на Европското првенство во Будва

ФОТО: ЕУБЦ со честитка повод успехот на Ардијан Аземи на Европското првенство во Будва

Претседателот на ЕУБЦ, господин Франко Фалчинели со официјално писмо го гечститаше успехот на нашиот боксер Ардијан Аземи  кој освои бронза на Европското првенство за младинци во Будва.

Господинот Фалчинели до претседателот на Бокесрската федерација на Македонија, господин Примислав Димовски упати честитки за постигнатиот историски успех.

„Драг господин Димовски, на крајот од натпреварувачката 2020 година, од името на ЕУБЦ упатувам искрени честитки повод вашиот успех и брилијантните технички резултати на младинското Европско првенство во Будва 2020.

Се восхитувам на вашата храброст, бидејќи  во услови на пандемија ги испративте вашите боксери на европското првенство,  испраќам честитки за освоениот медал на Ардијан Аземи“ – напиша Фалчинели до претседателот на БФМ, Примсилав Димовски.