Menu

Хесус Сојет од Куба селектор на репрезентацијата на Македонија

Хесус Сојет од Куба селектор на репрезентацијата на Македонија

Хесус Сојет е поранешен боксер, репрезентативец на Куба. Светски шампион во 1983 во Рено и вицешампион од 1968 во САД.

Лиценциран тренер  и специјалист за врвни спортски тренинзи. Има работено како тренер во Мексико, Холандија, Италија, Јапонија.

Сојет е ангажиран од Боксерската федерација на Македонија на една година, работи со сите возрасни категории на боксери.

Фото: Петр Стојановски