Menu

Македонија ги одбра тројцата боксери за Европските игри во Минск

Македонија ги одбра тројцата боксери за Европските игри во Минск

Македонската боксерска репрезентација ќе ја претставуваат тројца боксери на Европските игри во Минск од 21 до 30 јуни.

За македонската репрезентација ќе настапат: Јасин Љама (до 60 кг.), Гоце Јанески (до 69 кг.) и Арсим Етеми (до 75 кг). На вторите Европски игри ќе настапат околу 4.000 спортисти од 50 земји на 199 настани. Нашите боксери ќе отпатуваат за Белорусија на 19 јуни.

Наскоро македонската делегација ќе ги открие и учесниците во другите спортови.