Menu

Македонија со 17 боксери ќе настапи на „Златна ракавица- Балкан Гранд При“

Македонија со 17 боксери ќе настапи на „Златна ракавица- Балкан Гранд При“

Боксерската федерација на Македонкија со делегација од вкупно 20 учесници ( 17 боксери и 3 тренери) ќе настапи на младинската „Златна ракавица-Балкан Гран При“ на која ќе учествуваат уште  боксери и од Србија, Хрватска,Словенија, БиХ и Црна Гора.

Покрај настапот на турнирот кој започнува на 17.02 и ќе трае до 21.02.2021 година, македонската репрезентација за боксери родени 2002, 2003 и 2004 година ќе одработи и заеднички подготовки  со репрезентациите од регионот од денес па се до почетокот на турнирот.

На турнирот ќе настапат:

АРДИЈАН АЗЕМИ, ШПЕТИМ АЈРЕДИНИ, АРДИЈАН ЏЕМАИЛИ , РУЗЃАР АСАНОВСКИ  БЕКИР ЛИМАНИ,  ХАДИ ШЕХАБИ, АЛЕКСАНДАР РИСТОСКИ, СУАД КУРТИШИ, МОНИКА СТОЈКОВСКА, ДАВИД ГОРГОКЕСИ , АЛЕН РУСТЕМОВ ,ЕЛЕС АСАНОВ , ДАМЈАН  ТАЛИМЧЕ , ЃОШЕ ЃОШОВ, РЕСУЛ МАМУДОВ, ШЕРО МАМУТОВСКИ И ФЕРИД ХОЏА.

Тренери:

ВАСКО ЦУБАЛЕВСКИ, ЛИМИ ЛИМА  И МУХАМЕД АЛИЈА