Menu

Примислав Димовски реизбран за претседател на Боксерската федерација

Примислав Димовски реизбран за претседател на Боксерската федерација

Денска се одржа изборно Собрание на Боксерската федерација на Македонија на кое досегашниот претседател, Примислав Димовски доби едногласна доверба од делегатите да ја предводи федерацијата во следните четири години.

На Собранието кое се одржа денеска во просториите на салата за состаноци на Град Скопје присуствуваа 28 делегати, сите едногласно одлучија Примислав Димовски да биде прв човек на Боксерската федерација на Македонија.

„Се заблагодарувам на довербата, сакам да потенцирам дека ова ќе биде втор и последен мандат согласно законот. Ќе се вложам максимално боксот во Македонија да се развива, ќе барам да се работи според правилата, сите клубови да имаат услови за подобра работа, да имаме стабилност како и досега, репрезентацијата да ги ужива сите услови за добра работа, да нема неизвесност“ – изјави Димовски по реизборот.

Едногласно е избран и новиот Управен одбор, нови членови се Фатон Асани, Душко Сачкарски, Самет Саливески и Петре Неделковски., во составот на УО се уште и Горан Трајановски, Ден Дончев, Блажо Донев и Фатон Салиху кој воедно е реизбран за потпретседатен на федерацијата.