Menu

ВИДЕО: Енис Алиу освои бронзен медал во „SHADOWBOXING CHALLENGE“ на ЕУБЦ

ВИДЕО: Енис Алиу освои бронзен медал во „SHADOWBOXING CHALLENGE“ на ЕУБЦ

Европската федерација во бокс, ЕУБЦ организираше интересен настан со наслов „SHADOWBOXING CHALLENGE“ на кој сите боксери од Европа испраќаа свои видеа од тренинг објавени на социјалните мрежи.

Нашиот боксер Енис Алиу од клубот Алексо Огненовски од Охрид, во конкуренција на боксери до 14 години освои бронзен медал.

„SHADOWBOXING CHALLENGE“ беше одговор на пандемијата предизвикана од коронавирусот, започна на 11 мај  и траеше до крајот на месецот, специјалното жири ги одбра најдобрите видеа.

Одлуката на жирито се темелеше на техниката на боксерите, одбранбена и напаѓачка, Енис Алиу освои бронзен медал.

Енис Алиу има 14 години, со успех се натпреварува во младинската лига на Македонија, до бронзата дојде со ова видео објавено на Инстаграм.